Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - Carbidvergasser van Ronald - Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - carbidkanon.com

Ga naar de inhoud

.

Op deze pagina vind je Carbidvergassers van carbidschieters uit Nederland. Heb je ook een mooie carbidvergasser gebouwd dan willen wij die graag plaatsen op deze pagina.

>>> Carbidvergasser van Ronald <<<

De grote fles is een drukfles, een brandblusser bijvoorbeeld. Het kleine potje er naast is de vergasser en heeft een liter inhoud van 2.5 liter. Op de drukfles word een barmeter op gemonteerd en een aansluiting voor gas toevoer. De drukfles word de opslag tank voor het acetyleen gas. Deze vergassysteem is geschikt voor kanonnen kleiner dan 100 liter.

.

De vergasser die ik heb gemaakt is kantelbaar. Ook kan ik de vergasser van de kantelaar halen om hem af en toe even om te spoelen. Maak ook een rooster die tot halverwege de vergaspot komt.

.

Gooi er eerst 1 liter water in, dan het rooster erin, en dan het carbid erop.

.

Afsluiten met de deksel en sluit de vergasser aan op de drukfles en kantel de vergasser, het water komt bij het carbid en gassen maar, heb je genoeg gas doe je de vergasser weer rechtop en hij stopt met gas maken.

Heb je vragen over de vergasser ?. Dan kun je onze team genoot Ronald E-maillen.

Terug naar de inhoud