Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - Het Team - Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - carbidkanon.com

Ga naar de inhoud

.

Hallo Carbid vrienden en website bezoekers,

Welkom op de website van het Carbid Team IJlst. Wij zijn ieder jaar vanaf Oktober tot eind December ermee bezig om onze kanon installatie weer 100% weer te laten doen werken. Wilt u eens van onze team iets technisch vragen dan kunt u sommigen van ons emaillen. Of een bericht in het gastenboek plaatsen, dan krijgt iedereen van het team een automatisch bericht. Hieronder vind u de info van het Carbid Team IJlst...

.

Hallo, ik ben Jeroen.

Het kanon met bok heb ik in 2004 helemaal omgetoverd tot een waardig kanon. Mijn technische bezigheden bij het Carbid Team is lassen en slijpen en erg handig met ijzer omgaan. Ook een goed stel hersens is nodig om een goed Project te bouwen. De kachel heb ik ook gemaakt en later heb ik met Emiel er nog een pijp opgelast. De kar die we vanaf 2006 gebruiken is ook door Emiel en mij helemaal onderhanden genomen. Sinds 2008 heeft ze een traanplaat en dat gaat nooit meer kapot. In 2009 zijn we in September begonnen aan een nieuw project. Het word een hele karwei maar we gaan er voor. Alles is af en werkt fantastisch. Af en toe even wat repareren en klaar is het weer.

.

Hallo, ik ben Tjeerd.

Waar ik mij bezig houd binnen het Team is de elektra. Al vanaf 2004 heb ik al een aantal ontstekingen gebouwd. In 2008 samen met Bernardo maken we de ontsteking nog veiliger en alles in een metalen kast. Ook hebben we nu er een sirene en zwaailicht er op gezet. Ook twee tijd relais die het voor ons nog veiliger maakt. Heb je een vraag over de ontsteking en andere elektra vragen dan kun je me altijd emaillen. Mijn werk is, installateur bij een bedrijf in Sneek. In 2009 maken we een nieuwe kanon. De ontsteking kast word aangepast voor twee kanonnen en ook het kranenwerk op beide kanonnen word door mij gedaan.

.

Hallo, ik ben Bennie,

Al vanaf het carbidschieten met melkbussen bij ik bij het Carbid team IJlst. Wat ik binnen het team doe is een handje helpen op 31 dec. Tent opzetten en de beide carbid kanon installaties gereed maken. Mijn hobby's zijn, Metaaldetectie, glaske drinken en veel lol maken.

Sjoerd, Fotograaf Carbid Team IJlst

.

Hallo, ik ben Emiel.

Zoals Jeroen schreef, doe ik bijna alles zoals Jeroen ook doet. Ik kan heel goed slijpen en afwerken en kan ook heel erg handig met ijzer omgaan. Ieder jaar hebben we wel weer veranderingen in petto en het is prachtig om te doen. In 2009 moeten we maar even een vergasser bouwen. Mijn dagelijks werk is werken in RVS bedrijf als slijper en lasser.

.

Hallo, ik ben Jan.

Carbid schieten doe ik al heel lang met het Carbid Team IJlst. We begonnen met Melkbussen maar die werden schaars. Ik zag een kanon begin 2004 op de regionale tv en dat wilden wij ook. Na een maand kwam mijn neef Rik met die buis. Jeroen heeft er veel werk aan gehad maar de resultaten mogen er dan ook zijn. Ik onderhoud de website van het Carbid Team IJlst. Ook ben ik de PR van het team. Ik zorg voor alle materialen die er moet komen. Ook zoek ik sponsors die ons willen helpen. Mijn dagelijkse werk is werken bij Rotocoat Verzinkerij en Centrizink Wolvega.

.

Hallo, ik ben Martin.

Ik doe binnen het team alle kleurwerk. Onze oude kanon heb ik in 2008 helemaal behandeld met felle kleuren en vlammen. Daarna heb ik na de verf behandeling een laklaag aangebracht. In 2009 maken we een nieuwe kanon en ook deze zal ik onderhanden nemen. Wat er op komt, blijft een verassing. Van beroep ben ik tegelzetter.

.

Hallo, ik ben Ronald.

In 2007 heb ik de heren van het Team gevraagd of ik bij hun in IJlst mee mocht knallen en vonden dat geen probleem. Ook was ik Gastknaller op 31 dec 2008 en 2009 zal ik er ook weer zijn. Ik kom zelf uit Obdam (Noord Holland) en daar doen ze helemaal niets aan carbid schieten. De mannen van het Carbid Team IJlst noemen mij de Carbidvergasser expert en mocht je vragen hebben over een carbidvergasser dan kun je mij altijd e-maillen. Ik maak deze Team maar 1 keer per jaar mee en ze kunnen echt alles maken wat met carbidschieten te maken heeft. Deze Team heeft een flink stel hersens bij mekaar.

.

Hallo, ik ben Fekke.

Sinds 2010 ben ik ieder jaar bij de mannen van het carbid team IJlst.
In mijn prive leven ben ik elektronicus van beroep.

.

Hallo, ik ben Vincent.

Ik ben sinds 2007 bij het Carbid Team IJlst. Ik kan alleen maar zeggen dat dit een gezellige ploeg vrienden zijn waar ik graag bij mag zijn. Het mooiste is dat alles ook uit gevoerd word als dat in hun hoofd zit. Die knallen van 2007 waren voor mij zeer doorslaggevend. Wat ik zelf verder doe in het dagelijks leven is werken met beton.

.

Sjoerd, Fotograaf Carbid Team IJlst

Hallo, ik ben Sjoerd,

Ieder jaar ben ik bij de mannen van Carbid Team IJlst. De Jongens hebben mij genoemd tot de fotograaf van hun team en ik voel me zeer vereerd. Ik ben de webmaster van www.drylts.com Dit is een website die gaat over allerlei activiteiten die in de stad gaat gebeuren. Heeft u een activiteit die binnenkort gaat plaats vinden in IJlst dan kunt u mij altijd e-maillen.

.

Hallo, ik ben Erwin.

Sinds dat we met melkbussen begonnen te knallen was ik al bij het Carbid Team IJlst. Mijn helpende hand binnen het Team is er voor zorgen dat de mannen door kunnen gaan met hun las werkzaamheden. Voor de rest heb ik Camera vrees. Daar heb ik een hekel aan :-). Zelf werk in in een fabriek waar ze met Roest Vrij Staal werken in Sneek.

.

Rust zacht lieve Bernardo

Bernardo was vanaf het begin van de oprichting "Carbid team IJLst" de camera man.

De filmpjes tussen 2004 tot 2010 heeft hij gemaakt.
Het filmpje van 2011 had Bernardo door relationele dingen geen tijd.

Onze vriend is op 07-06-2012 door een noodlottig ongeval, samen met zijn vriendin Welmoed en zoontje Gianni van 18 maanden om het leven gekomen door een gas explosie in hun vakantie huisje in Conversano, Italie.

Wat zullen wij je missen lieve Bernardo.
Je bent niet meer onder ons maar altijd in ons hart....

.

Terug naar de inhoud