Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - Links - Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - carbidkanon.com

Ga naar de inhoud

.

Hieronder vind je Carbid Teams uit Nederland. Sommige hebben een website, en als je op het plaatje klikt van een van deze teams ga je naar hun website. Ook zijn er teams die hebben geen website en in plaats daarvan hebben we een youtube filmpje geplaatst met tekst. Mocht jouw Carbid Team hier nog niet bij staan, dan kun je ons emaillen met daarin de volgende gegevens:
Plaatsnaam, Team naam, Website of een youtube link (embed). graag met een stukje Info van je Team.

.

Carbid Team Stadskanaal ->


Het is een traditie “Carbidschieten op oudejaarsdag”.
Natuurlijk bent u allen van harte welkom om dit spektakel van dichtbij mee te maken.
De toegang is vrij.
De overige kosten bestaan uit jullie eigen vrije gift!

Het carbidschieten op oudejaarsdag uitgegroeid tot een waar volksvermaak, het carbidschieten trekt ieder jaar heel wat toeschouwers.

Als toeschouwer kun je terwijl je geniet van het spektakel ook genieten van een hapje en een drankje.
Het carbidschieten op oudejaarsdag is van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Namens de Carbid Team Stadskanaal
Een knallende groet en tot dan!


.

SGM - Melkbus Team - >

Carbidschieten, of ook wel melkbus schieten genoemd, is een plaatselijk gebruik in sommige zuidelijke,noordelijke en oostelijke streken van Nederland. Het vindt gewoonlijk plaats op of rond oudjaar.Carbid wordt in een melkbus of verfblik gelegd en enigszins natgemaakt, bijvoorbeeld met eenbeetje water, waarna de bus wordt afgesloten met het deksel of een plastic bal.Het zich vormende acetyleen wordt door een klein gaatje in de bus ontstoken en ontploft met eendreunende (met een grote bus vaak oorverdovende) knal, waarbij deksel of bal uit de bus schiet entientallen meters verderop terechtkomt. Om nog grotere knallen te veroorzaken,wordt ook wel gebruik gemaakt van groter materiaal, zoals bij ons een dieselvat,of omgebouwde Rooimachine. Vanaf 2009 knallen we ook met een eigen gemaakte V8 aparaat met daarop 8 bussen. Bekijk onze website ..

.

<- Carbid Ploug Woldendorp

Welkom op de Facebook van Carbidploug Woldendorp - Groningen

.

<- Carbid Team - Zaanstreek

We zijn sinds 2011 Carbid Team Zaanstreek en dat allemaal omdat we in de lokale krant een berichtje stond over carbidschieten bij fort velthuis in 2009. Dit had uiteraard onze interesse en zijn toen gaan kijken. Over carbid hadden wel wat gehoord maar dat waren alleen verhalen uit de oude doos over hoe het vroeger ging. Bij fort velthuis hebben we meteen goed gekeken hoe de techniek van het carbidschieten moest en dachten "dit kunnen wij ook" :-) Na menig filmpje op youtube te hebben gekeken over carbidschieten zijn we aan de slag gegaan, het eerste jaar hadden we 1 melkbus met een piezo ontsteking, en dit was zo leuk dat we besloten om het jaar erop met meer melkbussen te knallen. We hebben nu ook een lpg kanon gemaakt en schieten nu ook met ankerboeien ipv gewone ballen, hoe beter we werden in het knallen met carbid hoe verder de ballen gingen :-) en hebben we ankerboeien geprobeerd met een touw er aan zodat we niet steeds 150 meter hoefden te lopen.
We hebben voor oudjaar 2010 een vergunning aangevraagd (bedankt Hans) om in Assendelft te mogen schieten en omdat het de eerste keer in zaanstad was duurde het ook even voordat de vergunning er was, gelukkig een paar dagen voor oudjaar kregen we fiat van de gemeente om te mogen knallen. Om aandacht aan het carbidschieten te geven is hans op zaanradio te horen geweest en heeft er een artikel met foto in het NoordHollands dagblad gestaan.


.

Carbid Team - Nijkerkerveen ->

Nou het carbidschieten op 31ste dec was weer een geslaagde dag, en wat een media aandacht hebben we weer gekregen! En er waren bijzonder veel mensen aanwezig om dit evenement mee te maken in Nijkerkerveen, en dat ondanks de vrieskou. We hebben weer nieuwe uitdagingen na afgelopen jaarwisseling, onder andere het "vorst vrij" houden van de vergasser maar ook in het optimaliseren van de "Carbidmitrailleur".We zijn alweer in volle gang bezig met het verbeteren van de vergasser. Het is voor komend jaar een dubbele vergasser geworden zodat we nog meer kunnen schieten! De oudste supermelkbus moest er ook even aan geloven, daar hebben we nieuwe lagers ingebouwd zodat deze weer beter draait en makkelijker in en uit elkaar te halen is.Ook bouwen we op de Carbidmitrailleur een nieuwe ontsteking, dit gaan we de decembermaand nog aanpassen.

.

<- Carbid Team - Papendrecht

Inmiddels is het gaskanon klaar. Zoals eerder gezegd is het een vuilniszakkanon geworden. Echt fenomenaal ! Tevens kan je zelf bepalen hoe 'erg' je het maakt, door verschillende zakken te gebruiken. Dat is voor ons beter, aangezien we in redelijk bebouwde omgeving zullen gaan schieten.

.

Carbid Team - Barneveld ->


Welkom om de site van CTB (Carbid Team Barneveld). Deze site is bedoeld om voor de liefhebber op het gebied van veilig carbid schieten de nodige informatie te kunnen krijgen. Ook is het uitwisselen van ervaringen een belangrijk onderdeel van deze website.Wat kunt u van ons verwachten? Op deze site kijgt u informatie over het carbidteam Barneveld.U kan zich hier ook opgeven om lid te worden van dit team.Daarnaast zullen we zo veel mogelijk informatie in de vorm van tekst, foto's en video's proberen te geven.Ons ontstekingsmechanisme!!! Het populaire en veilige ontstekingsmechanisme waarmee iedere carbidbus mee uitgerust kan worden is via onze schop te koop.

.

<- Carbid Team - Pruttieshoek

Welkom op de website van het carbid team Pruttieshoek.

.

Terug naar de inhoud