Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - Mollen - Woelratten en woelmuizen bestrijden met carbid - Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - carbidkanon.com

Ga naar de inhoud

.

Carbid voor Bestrijding

Carbid is uitermate geschikt als bestrijdingsmiddel van allerlei ongenode gasten in uw tuin.

Vroeger gebruikten boeren al carbid om de mollen van hun land te verjagen. Tegenwoordig is er speciaal carbid op de markt om mollen te bestrijden. Ook als u last van woelmuizen en/of woelratten in uw tuin heeft, blijkt dit speciale carbid een zeer efficiënt bestrijdingsmiddel.

Mollen in de tuin?
Niemand kan het echt waarderen, een mol in uw prima onderhouden tuin.
Gelukkig zijn er tal van producten verkrijgbaar om van de ongenode gast(en) af te komen. Veel van deze producten zijn helaas niet altijd even dier- en milieuvriendelijk. Ook zijn sommige van die  producten ook nog eens alles behalve handig in gebruik.
Mollen carbid is niet schadelijk voor de dieren. Wanneer het product op de juiste manier gebruikt wordt, verjaagt u de mol gemakkelijk en snel zelf. Ook het carbid wat achter blijft in de grond is niet schadelijk. Het werkt eigenlijk als een soort van kunstmest en zal de grond alleen maar vruchtbaarder maken.


Woelratten in de tuin?

Woelratten zijn familie van de woelmuizen en ze zijn groter dan mollen. Net als de mol, graaft de woelrat een complex gangenstelsel en ook de woelrat werkt zand omhoog waardoor er hier en daar zandhopen op uw gazon verschijnen. Soms maakt de woelrat, voor het gemak, gebruik van het gangenstelsel van een mol. Dit scheelt een boel graafwerk.

Het effect van carbid op woelratten is hetzelfde als die bij mollen. Er is misschien een beetje meer carbid nodig omdat de woelrat groter is, maar ook deze noeste graver zal snel wegvluchten van de stank van het carbid. Ook de woelrat kan deze geur niet echt waarderen.


Woelmuizen in de tuin?

Naast mollen en woelratten, graaft ook de woelmuis graag eindeloze gangenstelsels in uw tuin. Ze laten maar gaten achter in uw gazon dan omhoog gewerkte zandhoopjes. Uw tuin begint al aardig  op een gatenkaas te lijken. Hierdoor is het afdekken na de behandeling met carbid iets lastiger. Voor het afdekken van grotere oppervlakten met gaten, kunt u het best een grote plaat gebruiken of gebruik meerdere grote tegels. Een plastic zeil is minder geschikt omdat deze omhoog kan komen, zo kan er gas ontsnappen. U zult al snel opmerken dat woelmuizen, net als mollen en woelratten, uw tuin opeens niet meer zo fris vinden en er vandoor gaan.


Wat is dat speciale carbid?
Het carbid voor bestrijding van ongenode gasten, bestaat uit kleine steenachtige brokjes. De brokjes carbid wordt in de hopen en/of gangen geplaatst. Het carbid bevat een zeer penetrante stinkende geur (acetyleengas). De geur komt vrij wanneer het carbid in contact met water wordt gebracht. De zandhopen moeten na plaatsing van het carbid met water zo snel mogelijk  weer goed afgedekt worden (met een deksel, tegel of gras plag of wat  er maar voor handen is) zodat de stank van het acetyleen zich goed kan verspreiden in alle gangen. De meeste dieren die uw tuin overhoop graven, hebben een hekel aan deze stank. Ze vinden het al snel niet meer prettig vertoeven in een stinkende omgeving en zullen een ander onderkomen zoeken. Op deze manier worden de dieren op dier- en natuurvriendelijke wijze uit uw tuin verjaagd.

.

Terug naar de inhoud