Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - Piëzo Ontsteking Maken - Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - carbidkanon.com

Ga naar de inhoud

.

>>> Piëzo Ontsteking kopen via internet <<<

Bij gaswinkel.com kun je verschillende soorten setjes Piëzo ontstekingen kopen.

Je kan ze los kopen, maar je kan ze ook in verschillende soorten setjes kopen kompleet met Bougie.
Hiernaast zie je de Piëzo ontstekingen van gaswinkel en binnen een paar dagen heb je ze op je deurmat.

Klik op een van de foto's en je gaat naar de webwinkel van gaswinkel.com voor meer info.

Gaswinkel.com is sponsor van Carbid team IJlst

.

Een Piëzo ontsteking maken.

Onze team genoot Ronald heeft een Piëzo ontsteking gemaakt. Hieronder vind je zijn ideeën die hij graag met iedereen wil delen. Misschien zitten er gebruikbare tips tussen die je kunt gebruiken.
Hoe maak je een veilig carbidkanon. Hieronder zie je foto's en uitleg.

>>> Piëzo Ontsteking ombouwen tot carbidbus ontsteker <<<

Wat heb je nodig, een piëzo, een bougie, een stukje koperen pijp rond 12 mm, een knelkoppeling van rond 12 mm naar rond 15 mm.

.

Boor de knelkoppeling door met een 12 mm boor zodat het pijpje er door heen past.Boor een gat in de buis (kanon) zodat het schroefdraad van de knelkoppeling rond 15 mm door het gat past, en draai de knelmoer goed vast.

.

Als de buis te dik is kan je ook een stalen pijp nemen met het zelfde schroefdraad als de knelmoer rond 12 mm. En las deze op je kanon vast.Zaag of vijl aan het stukje pijp een smal puntje waar de vonk heen slaat.Zet de bougie vast in het pijpje met tape en knijp het pijpje iets bij elkaar zodat hij niet kan verschuiven. Druk de knelring over het pijpje zodat je die met de knelmoer rond 12 mm vast kan zetten. Zo kan je de bougie altijd van buiten af los draaien. Kit de andere kant van het pijpje dicht en laat dat drogen.

.

De piëzo vast zetten op een stuk hout en een tuimelaar er boven waar een touw aan vast geknoopt kan worden. Monteer dit op je kanon, sluit het goed aan dan moet het wel lukken.

Heb je vragen over een Gastank kanon ? Dan kun je onze team genoot Ronald e-maillen.

.

.

.

Terug naar de inhoud